NVGIC voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVGIC ledencontent.

07 juli 2023

Pepijn Weeder wint Gouwe Handjes Cup

Pepijn Weeder wint Gouwe Handjes Cup

Op de Chirurgendagen in mei is de strijd om de Gouwe Handjes Cup losgebarsten. Ruim 80 AIOS hebben meegedaan en er zijn meer dan 400 pogingen gedaan om de hoogste score te halen.

Uiteindelijk warener na een spannende regio finale 7 regio winnaars over; Pepijn Weeder (Amsterdam), Michèle Kok (Leiden), Femke Amelung (Utrecht), Thomas Zwols (Groningen), Willem Bökkerink (Nijmegen), Laura Meijer (Rotterdam) en Martine Moossdorff (Maastricht)!

Op de Chirurgencup in Utrecht hebben de regio finalisten na een maand thuis geoefend te hebben de spannende finale gespeeld. Na een eerste ronde met alle finalisten mochten Martine Moossdorff, Willem Bökkerink, Sebastiaan van Steensel (vervanging Laura Meijer) en Pepijn door naar de halve finales, waar zij onverwacht te maken kregen met een moeilijker naalden parcours!

Vervolgens volgde een bloedstollende finale tussen Willem Bökkerink en Pepijn Weeder. Beide heren hebben hiermee een reis naar Oxford gewonnen, waar ze samen met de jongerejaars winnaars van de chirurgendagen Sem Hardon en Nina Sluiter als team Nederlands zullen vertegenwoordigen in een internationale laparoscopie wedstrijd tijdens AUGIS scientific meeting in september!

Uiteindelijk ging Pepijn Weeder er met de winst vandoor, hij mocht de Gouwe Handjes Cup mee naar Amsterdam nemen en mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen laparoscopisch opereren noemen! Gefeliciteerd Pepijn!