NVGIC voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVGIC ledencontent.

09 mei 2023

Aanmelden liesbreuk registratie

De aanmelding voor de liesbreukregistratie is onlangs van start gegaan!

Tien ziekenhuizen hebben zich al aangemeld. We nodigen u van harte uit zich ook aan te sluiten. De liesbreukregistratie (DIHA - Dutch Inguinal Hernia Audit) is een registratie op basis van DBC data en kent daardoor geen registratielast. Deelname aan de DIHA is kosteloos. De liesbreukregistratie wordt door Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA) uitgevoerd, in opdracht van de NVvH. Meer informatie over deze registratie kunt u lezen op de DICA-website: https://dica.nl/nieuws/diha.

Hoe meldt u zich aan?
U kunt zich aanmelden voor de DIHA via de volgende link: https://support.mrdm.com/nl/dica/dica-liesbreuk/. In het aanmeldformulier wordt gevraagd naar een contactpersoon voor de registratie en een contactpersoon die tekenbevoegd is (dit is meestal een lid van de Raad van Bestuur). De contactpersoon van de registratie ontvangt de inloggegevens voor toegang tot het dashboard en de contactpersoon die tekenbevoegd is de contracten via DocuSign. Bij deelname hoeft er geen (medische) informatie geregistreerd te worden; er wordt gezorgd voor een automatische aanlevering van gegevens over verrichtingen aan MRDM, onze dataverwerker. 

Voor vragen kunt u terecht bij Mark Nielen, clusterhoofd Registraties m.nielen@dica.nl

Wij kijken uit naar uw deelname en danken u bij voorbaat hartelijk voor het aanmelden van uw zorginstelling. Hoe groter de deelname van medisch specialisten en ziekenhuizen aan deze registratie is, des te waardevoller inzichten voor u als professional op ziekenhuis en landelijk niveau (benchmark)!