Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 27 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

Nieuws

Nieuws

Onder leiding van Mohammad Abu Hilal zal de "First European Guidelines Meeting on Laparoscopic Liver Surgery" van 10-11 februari in Southampton plaatsvinden.

Zie onderstaande link voor inschrijving en de call for abstracts

http://www.egmlls2017.com/

Beste NVCIG leden,

Vanaf heden is het mogelijk om u in te schrijven voor de congressen van het "Treasure Island" themajaar 2017. 
Voor meer informatie klik hier.

Wees er snel bij, want deze boot wilt u niet missen!!

Op 6 oktober jl ontving Bert van Ramshorst de NVGIC legpenning voor zijn bijzondere verdiensten in de gastro-intestinale chirurgie.

Beste leden van de NVGIC,

 

Op het afgelopen NVGE congres te veldhoven heeft een belangrijke onthulling plaatsgevonden. Namelijk het thema en de lokatie van de buitenlandreis van het themajaar 2017. Waar in 2015 de summits niet hoog genoeg konden zijn in Hintertux, zullen we in 2017 het een stuk warmer opzoeken op niets minder dan Ibiza! Binnenkort zal de link naar de de themajaar website volgen voor de inschrijving!!!!

 

Op de Chirurgendagen 19 en 20 mei, Veldhoven, organiseert de NVGIC enkele symposia, waarvan onderstaand de 'highlights':

Results of the ESCP right hemicolectomy snapshot study Mr. Thomas Pinkney

Donderdag 19 mei 18:00-18:30 uur, Genderzaal.

Aangeboden door de Werkgroep ColoProctologie (WCP) in samenwerking met de European Society of Coloproctology (ESCP).

De pancreasdag zal worden gehouden op vrijdag 1 april 2016 in het Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht.

Voor informatie over het programma klik hier.

Het symposium zal worden gehouden in het AMC in Amsterdam op vrijdag 13 mei 2016. Het programma vindt u in de bijlage.

Bijlage

Data verplicht onderwijs differentianten 1e semester 2016 bekend!

Voor de laparoscopie cursussen geldt dat deze "getrapt" gevolgd dienen te worden; eerst anatomie colorectaal(ErasmusMC), daarna colonchirurgie (VUMC) en als laatste rectumchirurgie (RadboudMC).

De inschrijving voor onderzoeksubsidies van de Maag Lever Darm Stichting voor MDL-onderzoeken is geopend. Deadlines voor inschrijvingen vallen in de maanden maart en april. MDL-onderzoekers kunnen hun studie vanaf nu aanmelden bij de Maag Lever Darm Stichting om kans te maken op een subsidie, mits ze binnen een bepaald thema vallen en aan de gestelde voorwaarden voldoen.

De aanmeldingen worden beoordeeld via een vooraf opgestelde selectieprocedure waarbij Wetenschappelijke Adviescommissie, patiënten panel en buitenlandse referenten betrokken zijn. Officiële bekendmakingen van de subsidietoekenning volgen in november 2016.

De cursus vindt plaats op 2 en 3 juni 2016 te Maastricht. De cursus is bedoeld voor Fellows, Jonge Klaren en eventueel voor laatste jaars differentianten, zowel uit Nederland als internationaal. Deze theorie-cursus worden ondersteund door de European-African HPB Association (www.eahpba.org) en is onderdeel van een strategie om jonge chirurgen te faciliteren in kennisverwerving. Daarnaast dient de Cursus als voorbereiding voor het UEMS HPB examen (www.uems.org). Er zijn zowel internationale als nederlandse sprekers en het programma dekt het gehele spectrum van Lever- en Galwegen. Het onderwerp Pancreas valt onder een separate cursus.

Pagina's